200 g | Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies filė |
100 g | lapino puotos triušienos kumpelių mėsos |
400 | konservuotų smulkintų pomidorų |
150 ml | raudono sauso vyno |
25 g | džiovintų voveraičių (svėriau džiovintas) |
100 g | labai plonai pjaustytos šoninės (bekono) |
2 | šalotiniai svogūnai |
1 didelė/2vidutinės | česnako skiltelės |
1 v.š. | sviesto |
prieskoniai | druska, pipirai, rūkyta saldžioji paprika, džiovinti laiškiniai česnakai, džiovinti smulkinti pomidorai. |
1. Supjaustome svogūnus ir pakepiname su sviestu.
2. Supjaustome česnaką ir pakepiname su svogūnais.
3. Įpilame raudoną vyną ir pakepiname kol jo šiek tiek sumažėja, apie 10min.
4. Įdedame mėsą, visus prieskonius ir pakepiname porą minučių.
5. Supilame konservuotus pomidorus ir pjaustytą šoninę.
6. Sumažiname ugnį ir kepame 2-3 valandas kol triušiena suminkštės ir pradės irti (vištienai užtektų 1-2 val.).
7. Per tą laiką užmerkiame atskirai voveraites į pasūdytą vandenį ir kai triušiena išverda (po 2-3 val.) Įdedame voveraites.
8. Patiekiame ant išvirtų makaronų ir apibarstome sūriu (pagal poreikį
Už receptą dėkojame neatrasti skoniai