- Nulupkite baklažaną ir supjaustykite jį vid. dydžio kubeliais, pabarstykite druska ir palikite 5-7 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Suberkite baklažanus į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 10 min.
- Susmulkinkite svogūną, česnaką supjaustykite plonomis riekelėmis. Ištraukite skardą su baklažanais iš orkaitės, sustumkite juos į šoną, sudėkite šalia smulkintus svogūnus, česnakus, LAPINO PUOTA smulkintą triušieną, viską pabarstykite druska, pipirais, kuminais ir rūkyta paprika. Pašlakstykite aliejumi, bet baklažanų dar kartą nešlakstykite, ir šaukite į orkaitę dar kokioms 20 min., kol viskas gražiai apskrus.
- Ištraukite, uždėkite padažo, viską gerai išmaišykite.
- Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje.
- Patiekite makaronus su padažu, gražgarstėmis ir baziliko lapeliais.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.