Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Makaronai įdaryti triušiena ir špinatais
ingredientai
250 g. Lapino puota švž. smulkint triušiena
15 vnt. (dideli) Kriauklės formos makaronai
80 g. Špinatai
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Mažas svogūnėlis
1 a.š. Džiovinti raudonėliai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
~150 g. Tarkuotas fermentinis sūris
Padažui:
200 ml. Vištienos sultinys
2 v.š. Pomidorų padažas
2 vnt. Pomidorai

Makaronai įdaryti triušiena ir špinatais

70 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Į smulkintą triušieną sudėkite smulkiai supjaustytus špinatus, svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintus raudonėlius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Puode užvirkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite makaronus. Virkite apie 4 min. Makaronai neturi būti iki gali išvirę. Išgriebkite į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu.
  3. Kiekvieną kriauklę įdarykite paruoštu įdaru.
  4. Į kepimo indą supilkite vištienos sultinį, įdėkite pomidorų padažą iš išmaišykite. Ant dugno išdėliokite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir ant viršaus sudėkite įdarytus makaronus. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.. Tuomet nuimkite foliją, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir dar kepkite apie 15 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir apskrus. Skanaus!

         Dėkojame Oditėlėsblogas.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą