250 g | Lapino puotos smulkintos triušienos |
1/2 | svogūno |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
Tešlai: | |
200 g | miltų |
2 vnt. | kiaušinių |
150 ml | pieno |
100 ml | vandens |
2 v.š. | aliejaus |
žiupsnelis | druskos |
Padažui: | |
pagal poreikį | grietinės |
žiupsnelis | žolelių prieskonių |
Mėsą dėkite į įkaitintą keptuvę ir pakepinkite su smulkintu svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais.
Kol mėsa kepa, pasiruoškite tešlą lietiniam blynams. Pirmiausiai išplakite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, supilkite pieną ir vandenį. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Įpilkite aliejaus į tešlą. Palikite tešlą pastovėti 30 min.
Iškepkite lietinius ir dėkite mėso įdarą. Taip pasiruoškite visus blynelius ir juos apkepkite iš abiejų pusių po 5 min.
Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite blynelius.
Skanaus!
Gardūs linkėjimai nuo Deimantės iš "Lapino puota" virtuvės. „Lapino puota“ – gudriems gurmanams!