1. Raudonąjį svogūną perpjaukite perpus, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis (apie 6 mm storio). Morką nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais apie 6 mm storio ir 6 cm ilgio. Lygiai taip pat supjaustykite ir salierą. Nuskuskite bulves ir padalykite į 4 dalis.
2. Prikaistuvyje išlydykite 1 šaukštą sviesto. Tuo metu triušienos kumpelį padalykite į šešias dalis ir iš abiejų pusių pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
3. Sudėkite triušieną į prikaistuvį ir kepkite ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol įgis aukso atspalvį.
4. Perkelkite triušienos gabalėlius į lėkštę ir uždenkite.
5. Prikaistuvyje ištirpinkite likusį sviestą ir į jį suberkite susmulkintą morką, salierą ir svogūną. Paskleiskite juos ir vis pamaišant kepkite ant mažos ugnies apie 5 minutes, kol suminkštės.
6. Įmaišykite pomidorų pastą ir kepkite dar minutę, nuolat maišant. Supilkite sultinį, grąžinkite į prikaistuvį triušienos gabalėlius su visomis sultimis, įberkite čiobrelių ir bazilikų, sudėkite bulves ir užvirkite. Troškinkite ant mažos ugnies 30 - 40 minučių, kol mėsa bus minkšta.
7. Kai bus praėjusios 30 minučių, įtarkuokite į troškinį česnako skiltelę ir įmaišykite pupeles. Patroškinkite dar 10 minučių. Paragaukite, ar nereikia padruskinti bei papipirinti. Papuoškite čiobrelių šakelėmis. Skanaus!
Dėkojame
MUKATANAS už receptą!