Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Karšti sumuštiniai su triušiena ir obuoliais
ingredientai
200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
2 nuluptų ir išnagrinėtų obuolių
purškiamo alyvuogių aliejaus
8 riekelių skrudinamosios duonos
100 g mocarelos sūrio
0,5 vid svogūno
50 g fermentinio sūrio 50 % rieb.
žiupsnelio mėtų
40 g sviesto 82 % rieb.
4 šaukštų trintų pomidorų padažo „Originalus“
žiupsnelis juodųjų pipirų „Tellicherry“
žiupsnelio rūkytos paprikos
žiupsnelis akmens druskos
žiupsnelio Šviežių žolelių (papuošimui)

Karšti sumuštiniai su triušiena ir obuoliais

2 asmenims
Gaminimas
  1. Supjaustykite LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles nedideliais gabaliukais, apibarstykite rūkyta paprika, juodaisiais pipirais „Tellicherry“ ir akmens druska. Supjaustykite obuolius. Apipurškite triušieną ir obuolius purškiamu alyvuogių aliejumi. Dėkite ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 180 o C temperatūroje. Neperkepkite triušienos, jai užteks 8 min., obuoliams – 20 min., kol jie suminkštės, bet neištiš.
  2. Skrudinamąją duoną apskrudinkite orkaitėje su grilio funkcija.
  3. Iškepusią triušieną ir obuolius susmulkinkite.
  4. Supjaustykite mocarelą, svogūnus. Fermentinį sūrį 50 % rieb. sutarkuokite. Pasmulkinkite mėtas.
  5. Ištraukite iš orkaitės duoną ir neapskrudusią pusę patepkite sviestu 82 % rieb. ir ta pačia puse dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Apskrudusią pusę tepkite trintų pomidorų padažu „Originalus“, pabarstykite tarkuoto sūrio. Berkite keptą triušieną, obuolius, svogūnus. Užbarstykite mėtų, dėkite mocarelos sūrį ir vėl pabarstykite tarkuoto sūrio. Viską pagardinkite juodaisiais pipirais „Tellicherry“.
  6. Sumuštinius kepkite orkaitėje su karšto apipūtimo funkcija 200 o C temperatūroje apie 8 minutes, kol gražiai apskrus.
  7. Iškepus sumuštiniams, sudėkite juos vieną ant kito, vidine įdaro puse ir suspauskite. Taip sumuštiniai bus traškūs išorėje ir minkšti bei sultingi viduje. Galite papuošti šviežiomis žolelėmis ir patiekti perpjovus per pusę.

 

 

ALFO PATARIMAI:

  • Rinkitės saldžiarūgščius obuolius. Jei nemėgstate keptų obuolių, galite juos keisti kriaušėmis arba dėti mangą, apšlakstytą citrinos sultimis.
  • Jei nemėgstate, galite svogūnų nedėti.
  • Tokius sumuštinius galite patiekti su šviežiomis salotomis.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

 

Atgal į receptų sąrašą