- Supjaustykite LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles nedideliais gabaliukais, apibarstykite rūkyta paprika, juodaisiais pipirais „Tellicherry“ ir akmens druska. Supjaustykite obuolius. Apipurškite triušieną ir obuolius purškiamu alyvuogių aliejumi. Dėkite ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 180 o C temperatūroje. Neperkepkite triušienos, jai užteks 8 min., obuoliams – 20 min., kol jie suminkštės, bet neištiš.
- Skrudinamąją duoną apskrudinkite orkaitėje su grilio funkcija.
- Iškepusią triušieną ir obuolius susmulkinkite.
- Supjaustykite mocarelą, svogūnus. Fermentinį sūrį 50 % rieb. sutarkuokite. Pasmulkinkite mėtas.
- Ištraukite iš orkaitės duoną ir neapskrudusią pusę patepkite sviestu 82 % rieb. ir ta pačia puse dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Apskrudusią pusę tepkite trintų pomidorų padažu „Originalus“, pabarstykite tarkuoto sūrio. Berkite keptą triušieną, obuolius, svogūnus. Užbarstykite mėtų, dėkite mocarelos sūrį ir vėl pabarstykite tarkuoto sūrio. Viską pagardinkite juodaisiais pipirais „Tellicherry“.
- Sumuštinius kepkite orkaitėje su karšto apipūtimo funkcija 200 o C temperatūroje apie 8 minutes, kol gražiai apskrus.
- Iškepus sumuštiniams, sudėkite juos vieną ant kito, vidine įdaro puse ir suspauskite. Taip sumuštiniai bus traškūs išorėje ir minkšti bei sultingi viduje. Galite papuošti šviežiomis žolelėmis ir patiekti perpjovus per pusę.
ALFO PATARIMAI:
- Rinkitės saldžiarūgščius obuolius. Jei nemėgstate keptų obuolių, galite juos keisti kriaušėmis arba dėti mangą, apšlakstytą citrinos sultimis.
- Jei nemėgstate, galite svogūnų nedėti.
- Tokius sumuštinius galite patiekti su šviežiomis salotomis.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai