- Išvirkite grikių košę. Baigiant virti pagardinkite sviestu ir išmaišykite.
- Paruoškite įdarą. Triušienos juosmeninės dalies file supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais (galit naudoti triušienos mėsą troškinti kepti, nereikės pjaustyti).
- Svogūnus ir česnaką
- Keptuvėje išlydykite Ghi sviestą, sudėkite svogūnus, česnaką, triušieną ir pakepkite 5-7 min. Galiausiai suberkite žirnelių ir morkų mišinį, viską gerai išmaišykite ir leiskite pasitroškinti. Sumažinkite kaitrą, pagardinkite druska, pipirais, persilado prieskoniais, šviežia pipirmėte ir viską troškinkite, kol išgaruos skystis.
- Paruoškite užpilą. Dubenėlyje išplakite kiaušinius, grietinę, druską ir pipirus. Pusę sūrio suberkite į ruošiamą užpilą, likusį atidėkite.
- Kepimo skardą ištepkite sviestu. Į ją suberkite pusę grikių košės. Ant grikių sluoksnio tolygiai pabarstykite likusiu sūriu. Ant jo paskirstykite visą įdarą su triušiena ir išlyginkite. Ant viršaus sudėkite likusią grikių košę, ją taip pat tolygiai paskirstant per skardą, tuomet pilkite pagamintą užpilą.
- Pašaukite į 190 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus, - apie 25 min.
- Patiekite su mėgiamomis daržovėmis. Skanaus!
Gardūs linkėjimai nuo Rūtos iš "Lapino puota" virtuvės.
„Lapino puota“ – gudriems gurmanams!