Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Grikių apkepėlė su triušiena ir daržovėmis
ingredientai
Grikių košei:
300 g Neskrudinti grikiai
1 litras vandens
50 g sviesto
Įdarui:
600 g Lapino puota triušienos juosmeninės dalies filė
1 didesnio Svogūno
2-3 skiltelių česnako
350 g šaldytų žirnelių ir morkų mišinio
3 v.š. Ghi lydyto sviesto (kepimui)
Pagal skonį druskos ir pipirų
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį šviežios pipirmėtės
Užpilui:
2 kiaušinių
200 ml grietinės
Pagal skonį druskos ir pipirų
150 g tarkuoto kietojo sūrio

Grikių apkepėlė su triušiena ir daržovėmis

90 min.
10 asmenims
Gaminimas
  1. Išvirkite grikių košę. Baigiant virti pagardinkite sviestu ir išmaišykite.
  2. Paruoškite įdarą. Triušienos juosmeninės dalies file supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais (galit naudoti triušienos mėsą troškinti kepti, nereikės pjaustyti).
  3. Svogūnus ir česnaką
  4. Keptuvėje išlydykite Ghi sviestą, sudėkite svogūnus, česnaką, triušieną ir pakepkite 5-7 min. Galiausiai suberkite žirnelių ir morkų mišinį, viską gerai išmaišykite ir leiskite pasitroškinti. Sumažinkite kaitrą, pagardinkite druska, pipirais, persilado prieskoniais, šviežia pipirmėte ir viską troškinkite, kol išgaruos skystis.
  5. Paruoškite užpilą. Dubenėlyje išplakite kiaušinius, grietinę, druską ir pipirus. Pusę sūrio suberkite į ruošiamą užpilą, likusį atidėkite.
  6. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Į ją suberkite pusę grikių košės. Ant grikių sluoksnio tolygiai pabarstykite likusiu sūriu. Ant jo paskirstykite visą įdarą su triušiena ir išlyginkite. Ant viršaus sudėkite likusią grikių košę, ją taip pat tolygiai paskirstant per skardą, tuomet pilkite pagamintą užpilą.
  7. Pašaukite į 190 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus, - apie 25 min.
  8. Patiekite su mėgiamomis daržovėmis. Skanaus!

 

Gardūs linkėjimai nuo Rūtos iš "Lapino puota" virtuvės.

„Lapino puota“ – gudriems gurmanams!

Atgal į receptų sąrašą