Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Grietinėlėje troškinta triušiena ir daržovės
ingredientai
2 pakuočių Lapino puota“ triušienos kumpelių mėsos
pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų
1 šaukšto miltų
30 g sviesto
200 ml daržovių sultinio
2 šaukštų aliejaus kepti
2-3 morkų
1 svogūno
3–4 saliero kotų
250 ml grietinėlės
5–7 juodųjų pipirų žirnelių
150 g rudųjų ryžių
1 šaukštelio kapotų petražolių

Grietinėlėje troškinta triušiena ir daržovės

45 min.
3 asmenims
Gaminimas

Triušieną įtrinkite druska ir pipirais, pavoliokite miltuose ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą. Kepkite ant smarkios kaitros iš abiejų pusių, kol ims skrusti. Tada mėsytę perkelkite į troškintuvą, užpilkite sultinį, uždenkite dangtį ir kaitinkite ant nesmarkios kaitros.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant smarkios kaitros 5–6 min. pavartydami kepkite nuskustas ir susmulkintas morkas, nuluptą ir į keturias dalis supjaustytą svogūną bei pasmulkintus salierų kotus. Po to daržoves perkelkite į troškintuvą, suberkite pipirų žirnelius, užberkite žiupsnį druskos, užpilkite grietinėlę. Troškintuvą uždenkite ir perkelkite į 180–200 °C karštumo orkaitę. Po valandos galėsite ragauti.

Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

Patiekalą pagardinkite petražolėmis.

Už receptą dėkojame Giedre_barauskiene

 

 

 

Atgal į receptų sąrašą