2 pakuočių | Lapino puota“ triušienos kumpelių mėsos |
pagal skonį | druskos, maltų juodųjų pipirų |
1 šaukšto | miltų |
30 g | sviesto |
200 ml | daržovių sultinio |
2 šaukštų | aliejaus kepti |
2-3 | morkų |
1 | svogūno |
3–4 | saliero kotų |
250 ml | grietinėlės |
5–7 | juodųjų pipirų žirnelių |
150 g | rudųjų ryžių |
1 šaukštelio | kapotų petražolių |
Triušieną įtrinkite druska ir pipirais, pavoliokite miltuose ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą. Kepkite ant smarkios kaitros iš abiejų pusių, kol ims skrusti. Tada mėsytę perkelkite į troškintuvą, užpilkite sultinį, uždenkite dangtį ir kaitinkite ant nesmarkios kaitros.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant smarkios kaitros 5–6 min. pavartydami kepkite nuskustas ir susmulkintas morkas, nuluptą ir į keturias dalis supjaustytą svogūną bei pasmulkintus salierų kotus. Po to daržoves perkelkite į troškintuvą, suberkite pipirų žirnelius, užberkite žiupsnį druskos, užpilkite grietinėlę. Troškintuvą uždenkite ir perkelkite į 180–200 °C karštumo orkaitę. Po valandos galėsite ragauti.
Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Patiekalą pagardinkite petražolėmis.
Už receptą dėkojame Giedre_barauskiene