Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Greitas ir neatsivalgomas troškinys su mėsa
ingredientai
200 g raudonųjų lęšių
2 svogūnų
1 pankolio
5 skiltelių česnako
1 aitriosios paprikos
5 šaukštų kokosų aliejaus
1 šaukštelio ciberžolės
½ šaukštelio malto imbiero
1 skardinės kokosų pieno
2 šaukštų pomidorų padažo Aštrus su 5 rūšių pipirais
1 pakelio LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies juostelių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
2 šaukštų ekologiško cukraus
1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių
1 šaukštelio ekologiškos grietinės
100 g virtų laukinių ryžių
1 saujelės kalendrų
1 skiltelės žaliosios citrinos

Greitas ir neatsivalgomas troškinys su mėsa

45 min.
3-4 asmenims
Gaminimas
  1. Raudonuosius lęšius užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite apie 30–40 min.
  2. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, pankolį supjaustykite stambiai, česnaką smulkiai sukapokite, aitriąją papriką susmulkinkite stambesniais gabaliukais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir jame kepkite smulkintą svogūną ir pankolį apie 5 , sudėkite smulkintą česnaką ir ½ kieko aitriosios paprikos.
  4. Sudėkite ciberžolę ir maltą imbierą, gerai išmaišykite ir pakepkite 1 min.
  5. Į keptas daržoves sudėkite išmirkytus raudonuosius lęšius ir supilkite kokosų pieną.
  6. Išmaišykite ir sudėkite pomidorų padažą „Aštrus su 5 rūšių pipirais“. Troškinkite apie 15 min.
  7. LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies juosteles supjaustykite gabaliukais.
  8. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir jame apkepkite triušieną iš visų pusių po 1 min. susmulkinkite česnako skilteles.
  9. Apkeptą triušieną pagardinkite druska ir pipirais bei sudėkite smulkintą česnaką.
  10. Suberkite ekologišką cukrų ir supilkite žaliosios citrinos sultis, gerai išmaišykite ir kepkite apie 2–3 min.
  11. Išvirusį troškinį pagardinkite žiupsneliu druskos.
  12. Į pasirinktą lėkštę dėkite išvirtus laukinius ryžius, ant viršaus kario troškinį, ant jo keptą triušieną.
  13. Gardinkite ekologiška grietine, kalendros lapeliais, smulkintomis aitriosiomis paprikomis ir skiltele žaliosios citrinos.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą