- Raudonuosius lęšius užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite apie 30–40 min.
- Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, pankolį supjaustykite stambiai, česnaką smulkiai sukapokite, aitriąją papriką susmulkinkite stambesniais gabaliukais.
- Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir jame kepkite smulkintą svogūną ir pankolį apie 5 , sudėkite smulkintą česnaką ir ½ kieko aitriosios paprikos.
- Sudėkite ciberžolę ir maltą imbierą, gerai išmaišykite ir pakepkite 1 min.
- Į keptas daržoves sudėkite išmirkytus raudonuosius lęšius ir supilkite kokosų pieną.
- Išmaišykite ir sudėkite pomidorų padažą „Aštrus su 5 rūšių pipirais“. Troškinkite apie 15 min.
- LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies juosteles supjaustykite gabaliukais.
- Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir jame apkepkite triušieną iš visų pusių po 1 min. susmulkinkite česnako skilteles.
- Apkeptą triušieną pagardinkite druska ir pipirais bei sudėkite smulkintą česnaką.
- Suberkite ekologišką cukrų ir supilkite žaliosios citrinos sultis, gerai išmaišykite ir kepkite apie 2–3 min.
- Išvirusį troškinį pagardinkite žiupsneliu druskos.
- Į pasirinktą lėkštę dėkite išvirtus laukinius ryžius, ant viršaus kario troškinį, ant jo keptą triušieną.
- Gardinkite ekologiška grietine, kalendros lapeliais, smulkintomis aitriosiomis paprikomis ir skiltele žaliosios citrinos.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai