Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Dvisluoksnis kugelis kaip keksas
ingredientai
2 svogūnų
70 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
2–3 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
10 bulvių
1 stiklinės ŽEMAITIJOS A2 pieno
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
2 kiaušinių
3 virtų burokėlių
200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė
2–3 skiltelių česnako
1 saujelės SPILVA marinuotų uoginių paprikų griežinėlių Jalapeno
2–3 šaukštų grietinės
Keletos svogūnų laiškų
1 saujos įvairių salotų mišinio

Dvisluoksnis kugelis kaip keksas

apie 1.5 val.
5–6 asm.
Gaminimas
  1. Svogūnus pjaustykite stambiai ir sudėkite į ZYLE daugiafunkcinį virtuvės kombainą.
  2. Įdėkite 50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto ir įpilkite 2 šaukštus OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus.
  3. Įjungę kepimo programą kepkite apie 5 min., kol svogūnai suminkštės.
  4. Bulves perpjaukite pusiau.
  5. Į troškintus svogūnus supilkite ŽEMAITIJOS A2 pieną ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.
  6. Sudėkite smulkintas bulves ir sutrinkite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  7. Kepimo formą patepkite šlakeliu aliejaus ir supilkite ⅔ kugelio masės.
  8. Likusią kugelio masę sutrinkite su virtais burokėliais ir supilkite ant viršaus.
  9. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 1 val.
  10. LAPINO PUOTA šviežią triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, česnako skilteles susmulkinkite.
  11. Triušieną pagardinkite KOTANYI prieskoniais, smulkintu česnaku ir šlakeliu aliejaus. Gerai išmaišykite.
  12. Į keptuvę sudėkite likusį sviestą ir jame kepkite marinuotą triušieną apie 3–4 min.
  13. SPILVA marinuotus uoginių paprikų griežinėlius „Jalapeno“ susmulkinkite.
  14. Grietinę sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais.
  15. Iškeptą kugelį supjaustykite ir patiekite su kepta triušiena, grietine, salotų mišiniu ir smulkintomis uoginėmis paprikomis.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą