- Svogūnus pjaustykite stambiai ir sudėkite į ZYLE daugiafunkcinį virtuvės kombainą.
- Įdėkite 50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto ir įpilkite 2 šaukštus OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus.
- Įjungę kepimo programą kepkite apie 5 min., kol svogūnai suminkštės.
- Bulves perpjaukite pusiau.
- Į troškintus svogūnus supilkite ŽEMAITIJOS A2 pieną ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.
- Sudėkite smulkintas bulves ir sutrinkite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
- Kepimo formą patepkite šlakeliu aliejaus ir supilkite ⅔ kugelio masės.
- Likusią kugelio masę sutrinkite su virtais burokėliais ir supilkite ant viršaus.
- Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 1 val.
- LAPINO PUOTA šviežią triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, česnako skilteles susmulkinkite.
- Triušieną pagardinkite KOTANYI prieskoniais, smulkintu česnaku ir šlakeliu aliejaus. Gerai išmaišykite.
- Į keptuvę sudėkite likusį sviestą ir jame kepkite marinuotą triušieną apie 3–4 min.
- SPILVA marinuotus uoginių paprikų griežinėlius „Jalapeno“ susmulkinkite.
- Grietinę sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais.
- Iškeptą kugelį supjaustykite ir patiekite su kepta triušiena, grietine, salotų mišiniu ir smulkintomis uoginėmis paprikomis.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai