250 g | Lapino puotos smulkintos triušienos |
pagal skonį | druskos ir pipirų |
2 skiltelių | česnako |
pusės šaukštelio | smulkiai sutarkuoto imbiero |
kelių šakelių | brokolio |
1 | raudonosios paprikos |
Padažui: | |
1 šaukštelio | medaus |
2 šaukštų | sojų padažo be glitimo |
pusės šaukštelio | citrinos sulčių |
pagal skonį | druskos, pipirų |
kepimui: | |
2 šaukštų | aliejaus |
Padažui sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
Triušieną dėkite į dubenį ir sumaišykite ją su druska ir pipirais, formuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į gerai įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Apkepkite kukulius iš visų pusių, kad apskrustų, uždenkite dangčiu ir dar pakepkite bent penkias minutes, išimkite kukulius iš keptuvės.
Į gerai įkaitintą keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite šiaudeliais pjaustytą papriką, pakepkite apie minutę. Tuomet dėkite tarkuotą imbierą ir smulkintą česnaką, vėl pakepkite.
Galiausiai sudėkite smulkintus brokolių žiedynėlius, kepkite tol, kol brokoliai pakeis spalvą į ryškesnę. Užpilkite pasiruošto padažo, viską išmaišykite ir pakepkite apie minutę.
Valgykite su ryžiais arba makaronais.
Už receptą dėkojame Virtuvė be gliuteno.