Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Cezario salotos su degintomis citrinomis ir triušiena
ingredientai
1 kiaušinio
1 šaukštelio garstyčių
5-6 ančiuvių filė
1 šaukšto SACLA kaparėlių
1 šaukšto citrinų sulčių
žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
100 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus ir 1 šaukšto (kepimui)
30 g DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo sūrio Delicate
1 vidutinės citrinos
2–3 mažų romaninių salotų
2–3 riekelių FAZER duonos Aviža
200 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių

Cezario salotos su degintomis citrinomis ir triušiena

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Trynį sumaišykite su garstyčiomis, smulkinta ančiuvių filė, SACLA kaparėliais, citrinos sultimis ir prieskoniais. 
  2. Iš lėto pilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, maišykite šakute, kol susijungs į vientisą masę. 
  3. Į gautą padažą smulkiai sutarkuokite DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo sūrio „Delicate“, gerai išmaišykite.
  4. Citriną perpjaukite pusiau ir kepkite sausoje keptuvėje, kol apdegs kraštai.
  5. Romanines salotas perpjaukite pusiau ir gausiai apšlakstykite paruoštu padažu.
  6. FAZER duonos „Aviža“ riekeles apskrudinkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2–3 min.
  7. LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juosteles pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš visų pusių po 2–3 min., kol apskrus. Iškeptas juosteles perpjaukite pusiau.
  8. Šalia padažu pagardintų salotų sudėliokite degintas citrinas, keptas triušienos mėsos juosteles ir paplėšytas skrudintas duonos riekeles.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą