2x250 g | Lapino puotos smulkintos triušienos |
2 vnt. | šviežių kopūstų |
100 g | virtų ryžių |
3-4 vnt. | morkų |
1 vnt. | svogūnas |
1 v.š. | sviesto |
žiupsnelis | mėsos prieskonių |
žiupsnelis | prieskoninių žolelių |
žiupsnelis | druskos |
Kadangi kopūstai švieźi, tai išpjovusi kopūsto kotą, jį apviriau gana greitai.
Smulkintą triušieną sumaišiau su ryžiais ir recepte išvardintais prieskoniais.
Morkas supjausčiau griežinėliais.
Beliko formuoti balandėlius.
Į kopūsto lapą dėjau paruoštą įdarą ir susukau.
Į puodą, ant dugno sudėjau griežinėliais pjaustytas morkas, kopūsto likučius ir paruoštus balandėlius.
Ant balandėlių užpyliau verdančio vandens, pagardinau druska ir pastačiau virti pusvalandžiui. Baigiant virti įdėjau sviesto.
Viskas. Balandėliai paruošti.
Skanaus