Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Balandėliai azijietišku stiliumi
ingredientai
4 paruoštų savojinio kopūsto lapų
1 salotinio svogūno
6-8 mažų rudųjų pievagrybių
250 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos
1 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. Red Curry prieskonių
2 v.š. aliejaus
2-3 morkų
žiupsnelis druskos
300 ml daržovių sultinio
3 v.š. Terijakio padažo
pabarstymui sezamo sėklų

Balandėliai azijietišku stiliumi

55 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Paruoškite kopūsto lapus – nupjaukite storąją dalį, sudėkite lapus į verdantį vandenį ir pavirkite 2-3 min. Išimkite, nusausinkite.
  2. Supjaustykite svogūnus smulkiais kubeliais, taip pat supjaustykite grybus. Suberkite viską į LAPINO PUOTA maltą triušieną, sumaišykite, įdėkite pomidorų pastą, Red Curry prieskonius, druską ir išmaišykite. Reikalui esant, įpilkite šiek tiek vandens.
  3. Faršo gabaliuką išplokite į paplotėlį, uždėkite jį ant kopūsto lapo ir suvyniokite į vyniotinį.
  4. Balandėlius apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus kol gražiai apskrus.
  5. Morkas supjaustykite pailgomis riekelėmis, sudėkite į kepimo formą, jei liko grybų, sudėkite juos taip pat, ir sudėkite balandėlius. Užpilkite sultinio ir troškinkite orkaitėje apie 30-35 min.
  6. Prieš baigdami troškinti, užpilkite Terijakio padažo, paskrudinkite viršų po įkaitintu griliu ir patiekite pabarstę sezamo sėklomis.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą