- LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
- Į dubenį įmuškite kiaušinį, berkite Kajeno paprikų, imbiero ir viską išplakite šluotele.
- Į kitą dubenį berkite kukurūzų krakmolą ir miltus, išmaišykite.
- Triušieną išmaišykite su kiaušinio plakiniu.
- Į keptuvę dėkite abrikosų džemą, įtarkuokite česnaką, pilkite „Ponzu“ padažą, įtarkuokite citrinos žievelės. Ir pakaitinkite, kad viskas išsilydytų. Įpilkite sojų padažo.
- Padažui skirtą krakmolą užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Kai padažas išsilydys, supilkite krakmolą. Pakaitinkite, kol masė sutirštės ir išjunkite ugnį.
- Triušienos gabaliukus apvoliokite miltų ir krakmolo mišinyje.
- Į verdantį aliejų sudėkite triušieną. Būkite pasiruošę padėklą, užtiestą virtuviniu popieriumi, kad nuvarvėtų aliejus. Triušienai apskrudus ištraukite ir dėkite ant padėklo.
- Mėsos gabalėlius suberkite į keptuvę su padažu ir šiek tiek apkepkite, ištraukę apibarstykite sezamų sėklomis.
ALFO PATARIMAI:
- Nepridėkite per daug triušienos gabaliukų kepant, nes atvės aliejus ir gabaliukai jo prisigers. Geriau kepkite po mažiau per kelis kartus.
- Šį patiekalą reikia ruošti iškart prieš serviruojant stalą, kad triušiena išliktų traški. Pastovėjusi ji suminkštės.
- Dar galite apibarstyti svogūnų ar česnakų laiškais ir patiekti su ryžiais.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai