Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Azijietiška traški mėsa su saldžiarūgščiu sojų padažu
ingredientai
200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
1 kiaušinio
Žiupsnelio Kajeno paprikų
Žiupsnelio imbiero
4 šaukštų kukurūzų krakmolo
2 šaukštų miltų
1 stiklinės rapsų aliejaus
1 šaukšto sezamų sėklų
Padažui:
1 šaukšto abrikosų džemo
2 skiltelių česnako
4 šaukštų KIKKOMAN padažo Ponzu
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
½ stiklinės vandens (negazuoto)

Azijietiška traški mėsa su saldžiarūgščiu sojų padažu

60min.
2 -3 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
  2. Į dubenį įmuškite kiaušinį, berkite Kajeno paprikų, imbiero ir viską išplakite šluotele.
  3. Į kitą dubenį berkite kukurūzų krakmolą ir miltus, išmaišykite.
  4. Triušieną išmaišykite su kiaušinio plakiniu.
  5. Į keptuvę dėkite abrikosų džemą, įtarkuokite česnaką, pilkite „Ponzu“ padažą, įtarkuokite citrinos žievelės. Ir pakaitinkite, kad viskas išsilydytų. Įpilkite sojų padažo.
  6. Padažui skirtą krakmolą užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Kai padažas išsilydys, supilkite krakmolą. Pakaitinkite, kol masė sutirštės ir išjunkite ugnį.
  7. Triušienos gabaliukus apvoliokite miltų ir krakmolo mišinyje.
  8. Į verdantį aliejų sudėkite triušieną. Būkite pasiruošę padėklą, užtiestą virtuviniu popieriumi, kad nuvarvėtų aliejus. Triušienai apskrudus ištraukite ir dėkite ant padėklo.
  9. Mėsos gabalėlius suberkite į keptuvę su padažu ir šiek tiek apkepkite, ištraukę apibarstykite sezamų sėklomis.

 

ALFO PATARIMAI:

  • Nepridėkite per daug triušienos gabaliukų kepant, nes atvės aliejus ir gabaliukai jo prisigers. Geriau kepkite po mažiau per kelis kartus.
  • Šį patiekalą reikia ruošti iškart prieš serviruojant stalą, kad triušiena išliktų traški. Pastovėjusi ji suminkštės.
  • Dar galite apibarstyti svogūnų ar česnakų laiškais ir patiekti su ryžiais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą