Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Alfiški švilpikai
ingredientai
3-4 virtų bulvių
1 kiaušinio
2–3 šaukštų miltų
3 svogūnėlių
4–5 skiltelių česnako
250 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos troškinti, kepti
2 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
20 g imbiero
1 šaukšto kario prieskonių mišinio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų KOTANYI keturių pipirų mišinio
½ skardinės kokosų pieno
½ stiklinės sultinio
1 šaukšto ŽEMAITIJOS PIENO saldžios grietinėlės sviesto
20 g anakardžių
Keleto šakelių mėlynojo baziliko
20 g SPILVA marinuotų uoginių paprikų

Alfiški švilpikai

30 MIN.
1 asmeniui
Gaminimas
  1. Virtas bulves sumalkite ZYLE mėsmale. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  2. Sudėkite miltus, išmaišykite ir rankomis formuokite švilpikus.
  3. 2 svogūnėlius supjaustykite kubeliais, česnako skilteles smulkiai sukapokite.
  4. LAPINO PUOTA triušienos mėsą (troškinti, kepti) pasmulkinkite.
  5. ZYLE keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų. Sudėkite smulkintą triušieną, svogūnėlius ir česnaką. Imbierą įtarkuokite.
  6. Sudėkite kario prieskonių mišinį, pagardinkite druska ir KOTANYI pipirais.
  7. Supilkite kokosų pieną ir sultinį. Troškinkite apie 20 min.
  8. Suformuotus švilpikus aptepkite išlydytu ŽEMAITIJOS PIENO saldžios grietinėlės sviestu ir kepkite ZYLE karšto oro gruzdintuvėje 180 °C temp. apie 11 min.
  9. Į IITTALA lėkštę sudėkite troškintą triušieną ir apkeptus švilpikus.
  10. Likusį svogūnėlį supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite ant viršaus. Berkite anakardžių, papuoškite baziliko šakelėmis ir pagardinkite SPILVA marinuotomis uoginėmis paprikomis.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą