Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
„Guminukai“ arba virtų bulvių cepelinai su triušiena
ingredientai
Tešlai reikės:
2 kg virtų ir sumaltų bulvių
200 g bulvių krakmolo
2 kiaušinių
žiupsnelis Druskos
Įdarui reikės:
1 kg triušienos mėsos
1 morkos
2 svogūnų
Kelių skiltelių česnako
Druskos, pipirų, lauro lapelių

„Guminukai“ arba virtų bulvių cepelinai su triušiena

90 min.
2-4 asmenims
Gaminimas

Įdaro paruošimas:

Į puodą pilame vandens, sudedame triušieną, morką, vieną svogūną ir prieskonius. Išverdame mėsą ir sumalame. Į ją dedame svieste kepintą svogūną ir česnaką. Įpilame truputį sultinio, kuriame virė mėsa. Gerai išmaišome.

 

Gamyba:

Visus ingredientus dedame į dubenį ir gerai išminkome tešlą. Iš jos formuojame vienodo dydžio rutuliukus, suplojame blynus, dedame įdaro ir formuojame cepelinus. Puode užverdame vandenį, dedame druskos, pilame šlakelį aliejaus ir 1 v.š. krakmolo ištirpintą pusėje stiklinės vandens. Sudedame cepelinus. Jiems iškilus į paviršių verdame apie 10min ant silpnos ugnies.

 

Patiekiame su sviesto - grietinės padažu.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė 

 

Atgal į receptų sąrašą