Tešlai reikės: | |
2 kg | virtų ir sumaltų bulvių |
200 g | bulvių krakmolo |
2 | kiaušinių |
žiupsnelis | Druskos |
Įdarui reikės: | |
1 kg | triušienos mėsos |
1 | morkos |
2 | svogūnų |
Kelių skiltelių | česnako |
Druskos, pipirų, lauro lapelių |
Įdaro paruošimas:
Į puodą pilame vandens, sudedame triušieną, morką, vieną svogūną ir prieskonius. Išverdame mėsą ir sumalame. Į ją dedame svieste kepintą svogūną ir česnaką. Įpilame truputį sultinio, kuriame virė mėsa. Gerai išmaišome.
Gamyba:
Visus ingredientus dedame į dubenį ir gerai išminkome tešlą. Iš jos formuojame vienodo dydžio rutuliukus, suplojame blynus, dedame įdaro ir formuojame cepelinus. Puode užverdame vandenį, dedame druskos, pilame šlakelį aliejaus ir 1 v.š. krakmolo ištirpintą pusėje stiklinės vandens. Sudedame cepelinus. Jiems iškilus į paviršių verdame apie 10min ant silpnos ugnies.
Patiekiame su sviesto - grietinės padažu.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė