250 g | Šaloto svogūnas |
4 vnt. (skiltelės) | Česnakai |
1 vnt. | Citrinos sultys |
350 g | Grūdėtos garstyčios |
1l | Alyvuogių aliejus |
0,5 a.š. | Kurkumas |
Pagal skonį | Druska |
Pagal skonį | Pipirai |
Pagal skonį | Cukrus |
Smulkiai susmulkinti Šaloto svogūnus ir česnakus, apkepti alyvuogių aliejuje ant mažo karščio kol apskrus. Tuomet palaukiame kol atvės.
Sumaišyti ingredientus: Apkeptus svogūnus ir česnakus, citrinos sultis, įtarkuoti citrinos žievelės, kurkumos, grudėtas garstyčias ir sutrinti blenderiu.
Ant galo įpilame alyvuogių aliejaus ir išplakame kol konsistencija bus jogurto pavidalo. Paskaninti druska, pipirais, cukrumi.
Padažas tinkamas kepsniams, šašlykams, salotoms.