500 g | Tepamas varškės sūrelis be priedų |
500 g | Natūlus jogurtas arba neriebi grietinė |
3-5 vnt. (skiltelės) | Česnakai |
1 v.š. | Cukrus |
Žiupsnelis | Aromatinė druska |
0,5-1 | Spaustos citrinos sultys |
Pagal skonį | Smulkinti krapai |
Pagal skonį | Smulkinti česnako laiškai |
1 vnt. | Švž. Agurkas |
Pagal skonį | Smulkinti svogūno laiškai |
Sumaišome ingredientus - tepamą varškės sūrelį be priedų, natūralų jogurtą ar neriebią grietinę, sugrūstas česnako skilteles, cukraus, žiupsnelį aromatinės druskos, 0,5-1 citrinos sultis, susmulkintus krapus, susmulkintus česnako laiškus, šviežius agurkus, svogūno laiškus. Įsidėmėkite, kad prieskoninės žolelės ir agurkai turi būti susmulkinti labai smulkiai.
Padažas tinkamas kepsniams, šašlykams, žuvims ir net prie dešrelių. Ypatingai mėgiamas česnako mėgėjų. Iki pateikimo laikykite šaltoje vietoje.