Pradžia /  RECEPTAI  /  KALAKUTIENA  / 
Netikri kebabai
ingredientai
700 g Lapino puotos smulkintos kalakutienos
8 vnt. iešmeliai
150 -200 g džiuvesėlių arba manų kruopų
2 vnt. kiaušiniai
2 v.š. rūkytos paprikos miltelių
2 v.š. druskos
1 v.š. kumino
1 a.š. aitrios paprikos miltelių
kepimui aliejaus

Netikri kebabai

40 min.
4 porcijų
Gaminimas
  1. Visų pirma pamerkite iešmelius į vandenį ir gerai išmirkykite.
  2. Į smulkintą kalakutieną sudėkite visus prieskonius, įmuškite kiaušinius, suberkite džiuvėsėlius ir labai gerai išminkykite.
  3. Mėsą padalinkite į tiek dalių, kiek turite iešmelių.
  4. Imkite mėsos gabaliuką, į vidurį durkite iešmeliu ir formuokite pailgą dešrelę. Gerai apspauskitemėsą aplink iešmelį.
  5. Į kepimo indą įtieskite kepimo popierių, suguldykite paruoštus kebabus ir patepkite aliejumi.
  6. Kepkite 180 C. įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  7. Tiekite su salotomis ir ryžiais arba lavašo blynu.
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Samčio užrašai!
Atgal į receptų sąrašą