Pradžia /  RECEPTAI  /  KALAKUTIENA  / 
Maltos kalakutienos troškinys su pupelėmis
ingredientai
600 g. Lapino puota švž. malta kalakutiena
2 skardinės Konservuotos pupelės
1 vnt. Paprika
2 vnt. Svogūnai
1 vnt. Morka
2 vnt. Marinuoti agurkai
3 vnt. Prinokę pomidorai
4 griežinėliai Jelapeno pipirai
2 skiltelės Česnakai
2 v.š. Natūralus pomidorų padažas
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Viduržemio jūros prieskoniai
Pagal skonį Bazilikas
Pagal skonį Raudonosios paprikos milteliai

Maltos kalakutienos troškinys su pupelėmis

50 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Šviežią smulkintą kalakutieną įdėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite, suberkite prieskonius pagal savitą skonį.
  2. Įdėkite pjaustytą česnaką ir troškinkite apie 15 minučių.
  3. Toliau į puodą sudėkite pupeles ir pjaustytą agurką, o kai kalakutiena bus iškepta, taip pat suberkite ją į puodą.
  4. Kubeliais susmulkintą papriką ir pusžiedžiais supjaustytą svogūną bei kubeliais supjaustytus pomidorus apkepkite įkaitintoje keptuvėje su norimais prieskoniais. Juos apkepus sudėkite į kalakutienos ir pupelių masę. 
  5. Visą masę troškinkite apie 30 minučių. 
  6. Likus 20 minučių iki troškinimo pabaigos sudėkite jelapeno pipirus su pomidoru padažu.
  7. Jeigu norite skystesnio troškinio įpilkite stiklinę pomidorų sulčių ar vakuotų pomidorų savose sultyse. Skanaus!

 

Atgal į receptų sąrašą