1,300 kg | Lapino puota švž. smulkintos kalakutienos |
20 vnt. | kietųjų kvietinių makaronų lizdelių su špinatais (Tagliatelle) |
pagal skonį | persilado prieskonių (be druskos) |
Padažui: | |
2 indelių (po 420 g) | plakamosios grietinėlės 35% riebumo |
250 g | rikota sūrio |
200 g | rinktinių tarkuotų sūrių mišinio makaronams |
pagal skonį | persilado prieskonių (ar kitų mėgstamų) |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | pipirų |
Pabarstymui: | |
50 g | rinktinių tarkuotų sūrių mišinio makaronams |
pagal poreikį | šviežio baziliko |
1. Pasiruoškite įdarą. Smulkintą kalakutieną išmaišykite su persilado prieskoniais, mėsą palikite 30 min. kambario temperatūroje.
2. Kepimo skardą išdėliokite nevirtais makaronų lizdeliais. Lizdelius užpildykite paruoštu mėsos įdaru.
3. Į skartą įpilkite vandens, kad beveik apsemtų paruoštus lizdelius. Pašaukite į 220 C įkaitintą orkaitę 30-40 min.
4. Pasiruoškite padažą. Į įkaitintą keptuvę sudėkite rikota ir tarkuotą sūrį, supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite, pagardinkite prieskoniais ir kaitinkite nuolat maišant iki padažas pasidarys klampus.
5. Iš orkaitės išimkite skardą ir apliekite paruoštu padažu, pabarstykite likusiu sūriu. Sumažinkite temperatūrą iki 180 C ir dar pakepkite apie 10-15 min.
6. Prieš tiekiant pagardinkite šviežio baziliko lapeliais. Skanaus!