Pradžia /  RECEPTAI  /  KALAKUTIENA  / 
Kalakutienos kukulaičiai
ingredientai
600-700 g Lapino puota švž. smulkintos kalakutienos
2 vnt. kiaušinių
1 vnt. svogūno
3-4 v.š. džiūvesėlių
žiupsnelis kalakutienos prieskonių
žiupsnelis druskos, pipirų, prieskoninių žolelių
kepimui aliejaus
Padažui:
400 ml sultinio
200 ml grietinėlės naudojau 12 %
1 v.š. miltų
50 g sviesto

Kalakutienos kukulaičiai

40 min.
4-5 porcijų
Gaminimas
  1. Smulkintą kalakutieną sumaišykite su recepte išvardintais produktais ir padarykite kukulaičius ir apkepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  2. Iškeptus kukulaičius išimkite iš keptuvės.
  3. Į keptuvę, kurioje kepė kukulaičiai, įdėkite sviesto, o jam ištirpus suberkite miltus ir išmaišykite.
  4. Galiausiai supilkite sultinį, grietinėlę. Kai padažas pradės tirštėti, sudėkite kukulaičius ir juos trumpai apkepkite.
  5. Kukulaičiai pagaminti, pagardinkite su prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite su Jums patinkančiu garnyru. Skanaus 

 

Už receptą dėkojame Gamink su Audrone.

Atgal į receptų sąrašą