Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Velso sriuba su antiena
ingredientai
400 g Lapino puotos šviežia antienos filė su oda
2 didelės bulvės supjaustytos kubeliais
2 morkos sutarkuotos burokine tarka
2 nedideli pastarnokai nulupti ir susmulkinti
pagal poreikį sviesto kepimui,
keli svogūno laiškai
žiupnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų

Velso sriuba su antiena

60 min.
5-6 porcijos
Gaminimas
  1. Antieną ištrinkite druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dėkite anties krūtinėlę kepti. Kepkite iš abiejų pusių, kol mėsa apskrus.
  3. Į puodą, kuriame virsite sriubą, supilkite 2 litrus vandens arba sultinio, dėkite antieną ir virkite pusę valandos.
  4. Sudėkite smulkintas daržoves, išskyrus porus ir virkite iki kol daržovės suminkštės.
  5. Išimkite mėsą ir susmulkinkite. Sudėkite atgal į puodą susmulkintą mėsą.
  6. Keptuvėje pakepinkite porus ir sudėkite į puodą su sriuba.
  7. Berkite pagal skonį druskos ir pipirų.
  8. Suberkite smulkintus svogūno laiškus.
  9. Prie sriubos patiekite riekelę duonos, pagardintos sviestu.
 
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.
Atgal į receptų sąrašą