700 g | Lapino puota ančių skrandukai |
1 vnt. | svogūnas |
1 vnt. | morka |
2-4 vnt. | lauro lapeliai |
2-4 vnt. | juodieji pipirai žirneliais |
žiupsnelis | druskos |
2 a.š. | garstyčių grūdėtų |
150 ml. | grietinėlės |
1 v.š. | sviesto |
šlakelio | aliejaus |
Bulvių – moliūgų piurė: | |
4 vnt. | bulvės |
200 g | moliūgo |
50 g | sviesto |
žiupsnelis | druskos |
žiupsnelis | ciberžolės |
100 ml | grietinėlės |
1. Skrandukus dedame į puodą ir užkaičiame virti su druska, pipirais, lauro lapeliais.
2. Verdame apie 30 min.
3. Skrandukus perpjauname per pusę. Keptuvėje įkaitiname aliejų, jame pakepiname smulkintą svogūną, pjaustytą griežinėliais morką.
4. Daržovėms suminkštėjus, sudedame skrandukus. Beriame garstyčias, dedame sviestą ir pilame grietinėlę. patroškiname viską apie 10 – 15 min.
5. Bulve nuskutame ir perpjaunam eper pusę. Sudedame kubeliais pjaustytą moliūgą. Užpilame vandeniu, beriame druskos ir verdame apie 20 min, kol bulvės išvirs. Sugrūdame. Piurė gardiname ciberžole, sviestu ir truputy pašildyta grietinėle. Masę gerai išmaišome.
6. Į lėkštę dedame daržovių piurė ir skrandukų troškinio.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!