Naminiams makaronams reikės: | |
300 g | kvietinių miltų |
1 žiupsnelio | druskos |
3vnt | kiaušinių |
3 šaukštų | aliejaus |
TROŠKINTA ANTIENA GRIETINĖS PADAŽE | |
340 g | ančiukų kulšelių mėsos iš Lapino puota |
1vnt | rausvojo svogūno |
1 | morkos |
1/2 ryšulėlio | šviežių petražolių |
2-3 šaukštų | grietinės |
1 šaukšto | aliejaus (kepimui) |
2-3 | lauro lapų |
5-6vnt | džiovintų pomidorų |
šiek tiek | aitriųjų pipirų dribsnių |
pagal skonį | druskos ir maltų juodųjų pipirų |
Gaminame makaronus:
1. Išmaišykite miltus su druska, viduryje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius ir pilkite aliejų.
2. Tada pirštais viską sumaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Minkykite tol kol tešla taps elastinga (kuo ilgiau, tuo geriau).
3. Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir palikite "pailsėti" apie 30min.
4. Po pusvalandžio paimkite tešlą ir padalinkite į 3 dalis, plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis apie 1cm storio.
5. Palikite makaronus dar 20-30min, kad truputi apdžiūtų.
6. Virkite pasūdytame vandenyje (galite į verdantį vandenį įpilti šaukštą aliejaus, kad makaronai nesuliptų) apie 8-10min.
Gaminimas:
1. Mėsą supjaustome (kaip troškiniui/guliašui) ir pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir aitriųjų pipirų dribsniais. Viską išmaišome, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pasimarinuoti api 15-20min.
2. Apkepiname antieną aliejuje, kol mėsa parusvėja, tada į puodą sudedame smulkintą svogūną, griežinėliais supjaustytą morką, beriame lauro lapus, džiovintus pomidorus, pilame šiek tiek vandens (kad apsemtų mėsą iki pusės) ir troškiname uždengtame puode kol daržovės suminkštės.
3. Baigus troškinti, pilame grietinę ir dedame kapotas petražoles, viską kartu dar pakaitiname apie 2-3min (bet, kad neužvirtų).
4. Tiekiame su naminiais makaronais.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto.