Kai atrodo, jog apie trintas sriubas pasakyta viskas, ateina šios sriubos eilė...
- LAPINO PUOTOS šviežią ančiukų filė su oda iškepkite sausoje keptuvėje. Įpjaukite odą kryžmai (neperpjaukite raumens), dėkite į šaltą keptuvę oda į apačia ir kepkite, kol oda apskrus ir išsiskirs riebalai. Įdėkite į riebalus čiobrelio šakeles, apverskite filė ir apskrudinkite iš visų pusių. Galite baigti kepti filė iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (apie 4–5 min.).
- Svogūną supjaustykite, pakepinkite svieste, kol taps gintarinės spalvos.
- Moliūgą, kriaušes ir petražolės šaknį nuvalykite, supjaustykite ir sudėkite į skardą. Įdėkite truputį lydyto sviesto, pabarstykite druska, užberkite šalavijo lapelių. Kepkite apie 30 min., kol moliūgas ir petražolės suminkštės. Išimkite ir sudėkite į indą, kuriame galima bus trinti sriubą.
- Viską sutrinkite iki norimos konsistencijos pripildami sultinio. Jei reikia, įberkite druskos.
- Sriubą patiekite su LAPINO PUOTA šviežia ančiukų filė su oda ir sėklų mišiniu.
Receptas sukurtas bendradarbiujant su VMG komanda.