340 g | Lapino puotos ančių kulšelių mėsos |
žiupsnelis | druskos |
žiupsnelis | pipirų |
1 a.š. | antienos prieskonių |
žiupsnelis | saldžios paprikos miltelių |
2 vnt. | kiaušiniai |
4 v.š. | miltų |
4 v.š. | džiūvėsėlių |
2 šlakeliai | citrinos sulčių |
2 vnt. | morkos |
1 vnt. | svogūnas |
1 maža | cukinija |
1 v.š. | sojos padažo |
1 v.š. | medaus |
kepimui | aliejaus |
žiupsnelis | sezamo sėklų |
Ančių kulšelių mėsą pabarstykite druska, pipirais, antienos prieskoniais, įspauskite šlakelį citrinos sulčių. Palikite marinuotis 0,5 val. Įkaitiname aliejų. Gabalėlius antienos apvoliokite miltuose, merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus ir iškeps. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite ir sutrakuokite stambiais šiaudeliais. Cukiniją taip pat sutarkuokite 1 v. š. aliejaus apkepkite svogūną su morkomis. Daržovėms šiek tiek suminkštėjus, sudėkite cukinijos šiaudelius. Pilkite sojos padažą, dėkite medų ir įspauskite citrinos sulčių. Šiek tiek pakaitinkite. Į lėkštę dėkite antienos gabaliukus, šalia saldžiarūgščių daržovių. Pabarstykie sezamo sėklomis.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!