Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Traški antiena su saldžiarūgštėmis daržovėmis
ingredientai
340 g Lapino puotos ančių kulšelių mėsos
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
1 a.š. antienos prieskonių
žiupsnelis saldžios paprikos miltelių
2 vnt. kiaušiniai
4 v.š. miltų
4 v.š. džiūvėsėlių
2 šlakeliai citrinos sulčių
2 vnt. morkos
1 vnt. svogūnas
1 maža cukinija
1 v.š. sojos padažo
1 v.š. medaus
kepimui aliejaus
žiupsnelis sezamo sėklų

Traški antiena su saldžiarūgštėmis daržovėmis

30 min.
2 porcijos
Gaminimas

Ančių kulšelių mėsą pabarstykite druska, pipirais, antienos prieskoniais, įspauskite šlakelį citrinos sulčių. Palikite marinuotis 0,5 val. Įkaitiname aliejų. Gabalėlius antienos apvoliokite miltuose, merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus ir iškeps. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite ir sutrakuokite stambiais šiaudeliais. Cukiniją taip pat sutarkuokite 1 v. š. aliejaus apkepkite svogūną su morkomis. Daržovėms šiek tiek suminkštėjus, sudėkite cukinijos šiaudelius. Pilkite sojos padažą, dėkite medų ir įspauskite citrinos sulčių. Šiek tiek pakaitinkite. Į lėkštę dėkite antienos gabaliukus, šalia saldžiarūgščių daržovių. Pabarstykie sezamo sėklomis.

Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!

Atgal į receptų sąrašą