Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
TORTILIJŲ UŽKANDĖLĖS SU ANČIUKŲ KEPENĖLIMIS
ingredientai
500 g LAPINO PUOTA ančių kepenėlių
3 vnt. lauro lapelių
6 vnt. grūdėlių juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos
8 vnt. vidutinio dydžio tortilijų
2 marinuotų agurkų
pagal poreikį konservuotų kukurūzų
Padažui:
3 v.š. majonezo
3-4 v.š. aštrių krienų
žiupsnelis pjaustytų šviežių krapų
žiupsnelis druskos

TORTILIJŲ UŽKANDĖLĖS SU ANČIUKŲ KEPENĖLIMIS

35 min.
50 vnt.
Gaminimas
  1. Iš tortilijos stiklinės pagalba išspauskite paplotėlius (naudota 7cm skersmens stiklinė).
  2. Imkite keksiukų formą, išdėliokite tortilijos paplotėlius, šiek tiek sulenkiant kraštelius. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus. Išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
  3. Puode užvirkite vandenį, sudėkite kepenėles, lauro lapelius, pipirus, įberkite žiupsnelį druskos ir kai užvirs, virkite apie 10-15 min. arba tol, kol išvirs. Tuomet supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
  4. Marinuotus agurkus ir atvėsusias kepenėles supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
  6. Į iškeptus tortilijos krepšelius dėkite kepenėles, agurką, kukurūzus ir ant viršaus uždėkite šiek tiek padažo.

Skanaus ;)

 Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Oditėlės Blogu.

Atgal į receptų sąrašą