- Iš vakaro antį užpilkite pašildytomis obuolių sultimis (neužvirtomis) ir su visu skysčiu dėkite į kepimo maišą.
- Kitą dieną sultis nupilkite, ištrinkite paukštį pipirais, druska bei kmynais. Antį guldykite ant grotelių, po apačia dėkite kepimo skardą, kad joje susirinktų riebalai. Kepkite maždaug iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 valandas (priklausomai nuo jūsų ančiuko dydžio).
- Likus maždaug 30 minučių iki kepimo pabaigos, temperatūrą padidinkite ir įjunkite orkaitės funkciją „su vėjeliu“, kad antis apskrustų. Jei mėgstate keptus obuolius, dabar pats metas juos tupdyti greta ančiuko.
- Mes ančiuką valgėme su naminiu spanguolių padažu, bulvių koše ir lėtai troškintomis morkomis, tačiau tinka ir kiti, jūsų mėgstami, garnyrai.
Skanių atradimų prie šventinio stalo linkinčios,
Lieknos Bitės