1 vnt. | Lapino puotos šviežio ančiuko |
6 skiltelės | česnako |
3 vnt. | lauro lapai |
žiupsnelis | kmynų |
žiupsnelis | šviežiai maltų pipirų mišinio |
žiupsnelis | Viduržemio jūros prieskonių mišinio naudojau Tasty home |
1 v.š. | rudojo cukraus |
2 a.š. | druskos 1,7 kg ančiukui |
3 v.š. | citrinos sulčių |
3 v.š. | Dijon garstyčių |
3 v.š. | lyvuogių aliejaus su mandarinais De Carlo |
Garnyrui: | |
2 vnt. | šviežių brokolių |
žiupsnelio | druskos ir pipirų |
50 g | sviesto |
6-7 vnt. | bulvės |
1.Antį nuplauname.
2.Prieskonius ir likusius ingredientus sumaišome,česnaką išspaudžiame. Paruoštu mišiniu gerai ištriname visą antį ir jos vidų. Laikome šaltai per naktį.
3.Antį dėkite į kepimo maišą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 2 valandas. Kepimo pabaigoje maišą prakirpkite ir antį sulaistykite susidariusiu riebalų ir prieskonių padažu. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite iki viršus gražiai apskrus.
4.Kol antis keps pasiruoškite garnyrą : išvirtas bulvių puseles apkepinkite svieste ,brokolius trumpai apvirkite ir pakepinkite su sviestu,gardinkite druska.
5.Iškepus ančiukui iš karto nepjaustykite,palaukite 20 min. ir tiekite su paruoštu garnyru.
Skanių akimirkų !!!
Už receptą dėkojame Skanu, gražu ir su meile......Rita.