Ruošiame įdarą:
1. Marinuojame antieną: mėsą sumaišome su medumi, raudonojo vyno actu, druska ir pipirais. Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 1val.
2. Bulves supjaustome vidutinio dydžio kubeliais, svogūną ir česnaką - stambiais kubeliais. Morką supjaustome stambiomis juostelėmis. Daržoves sudedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepiname 2-3min.
3. Į tą pačią keptuvę sudedame antieną, padidiname kaitrą ir trumpai apkepame viską kartu, tada ir vėl sumažiname kaitrą iki vidutinės sudedame maltą raudoną saldžiąją papriką, džiovintas petražoles, konservuotus kukurūzus, pomidorų pastą, garstyčias ir pakaitiname dar apie 2-3min. Įdaras paruoštas.
Ruošiame tešlos puodus:
1. Miltus išsijojame, dedame druską, pilame vandenį ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišome, tešla turi gautis elastinga. Apvyniojame tešlą maistine plėvele ir paliekame "pailsėti" 30min.
2. Imam tešlą, daliname į dvi lygias dalis. Nuo kiekvienos dalies truputi nugnybiam tešlos papuošimui. Tešlą iškočiojame į apskritimą (nelabai plonai, kad neplyštų) ir viduryje dedame kelis šaukštus įdaro. Gerai užspaudžiame ir apverčiame, kad uzspaudimas gautusi apačioje, tada iš nugnybtos tešlos formuojame kamuoliuką ir pynutę (papuošimus puodui), padarome puodų "dangčius" kitaip tariant papuošiame.
3. Puodus aptepame kiaušinio plakiniu ir šauname į iki 180 laips. įkaitintą orkaitę valandai laiko.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto.