Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
TAILANDIETIŠKAS ANTIENOS KARIS SU ANANASAIS
ingredientai
2 v.š. aliejaus
3 v.š. raudonojo kario pastos
200 g kokoso kremo
1 skardinė kokoso pieno
1 v.š. žuvies padažo
2 a.š. rudojo cukraus
1 v.š. citrinžolės
1,5 stiklinės konservuotų ananasų
1 stiklinė vyšnynių pomidorų
bazilikas
500 g Lapino puota antienos file

TAILANDIETIŠKAS ANTIENOS KARIS SU ANANASAIS

2 asmenims
Gaminimas

Anties krūtinėlės suprieskoniuojame su druska ir pipirais. Įkaitinkite aliejų ir odele žemyn kepame kol odelė bus traški, apverčiame ir apkepame kitą pusę. Dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje įkaitintoje iki 160 lapsnių temperatūros apie 7- 10 min. Per tą laiką didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir pakepiname raudonojo kario pastą, kol taps kvapni. Supilkite kokoso kremą ir verdame, kol aliejus atsiskirs ir susidarys burbuliukai. Tai turėtų užtrukti apie 3-4 min. Kreminį kario padažą pagardinkite cukrumi, žuvies padažu ir citrinžole. Sudėkite ananasus, vyšninius pomidorus, kokosų pieno ir virkite apie 5 min kol pomidorai suminkštės. Karį pakoreguokite pagal save : jei trūksta skonio įpilkite daugiau žuvies padažo, kaimo sulčių. Pabaigoje įmaišykite baziliko. Patiekiame su ryžiais ir kepta anties krūtinėle gausiame padaže. P.s galite naudoti keptos anties įvairias dalis, galite antį sumaišyti su padažu ir patiekti kaip troškinį. 

 

Už receptą dėkojame Babaužiuko virtuvėlei. 

Atgal į receptų sąrašą