340 g | „Lapino puota“ ančių kulšelių mėsos |
200 g | virtų mažųjų juodųjų pupelių |
6 vnt. | kukurūzų miltų tacos laivelių |
keleto | salotos lapų |
1 | avokado |
Ketvirtadalio | mėlynojo svogūno |
0,5 | pomidoro |
1 šakelės | kalendros |
1 | žaliosios citrinos |
pagal skonį | Druskos ir pipirų |
Ančių kulšelių mėsą pabarstome druska ir pipirais, kepame keptuvėje. Likus kelioms minutėms iki mėsa iškeps, supilame pupeles kartu su skysčiu, išspaudžiame pusės žaliosios citrinos sulčių ir leidžiame pasitroškinti. Gaminame gvakamolę: avokadus sutraiškome šaukštu ar šakute, įmaišome smulkiai pjaustytus svogūnus, pomidorus, kalendrą, išspaudžiame likusios pusės žaliosios citrinos sulčių (nuolat ragaukite, kad nepadaugintumėte, nes rūgšties neįmanoma panaikinti, nebent įpjaustyti dar vieną avokadą). Tacos laivelius paruošiame pagal rekomendacijas ant pakuotės, dažniausiai juos galima pašildyti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje, bet pašildyti būtina, kitaip jie nebus traškūs. Į laivelį įdedame salotos lapą, ančių kulšelių mėsos su pupelėmis, šaukštą gvakamolės.