- Ančiukų kepenėles ir smulkintus svogūnus pakepinkite svieste su trupučiu aliejaus. Kepkite kol truputį pasikeis spalva. Jokiu būdu neapskrudinkite.
- Kepenėles atvėsinkite ir sumalkite per mėsmalę 2 kartus.
- Sumaltą kepenų masę dėkite į smulkintuvą, taip pat įdėkite minkštą sviestą, prieskonius ir supilkite konjaką. Viską plakite iki vientisos purios masės.
- Pilkite šaltą grietinėlę ir dar paplakite 1-2 min.
- Paruoštą masę sudėkite į formą ir kepkite 180 * C temperatūroje 10-15 min. vis pamaišant. Šios gaminimo dalies nepraleiskite, nes tik pakepus pajausite nuostabų šio pašteto skonį.
- Tuomet iškepusį paštetą atvėsinkite. Paviršių išlyginkite ir užpilkite tirpintu sviestu. Galite pabarstyti žalumynais arba spanguolėmis. Tinka čiobreliai.
- Paštetui sustingus raikykite jį šiltu ir sausu peiliu. Tobulai tiks su pracūzišku batonu ir saldžiarūgščiais marmeladais. Skanaus!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!