Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Šventinis ančių kepenėlių paštetas su konjaku
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų kepenėlės
1 vnt. Svogūnas
200 g. Sviestas
50 g. Lydytas sviestas
200 ml. Riebi grietinėlė
50 g. Konjakas arba brendis
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Spanguolės (papuošimui)

Šventinis ančių kepenėlių paštetas su konjaku

70 min.
6-8 porcijos
Gaminimas
  1. Ančiukų kepenėles ir smulkintus svogūnus pakepinkite svieste su trupučiu aliejaus. Kepkite kol truputį pasikeis spalva. Jokiu būdu neapskrudinkite.
  2. Kepenėles atvėsinkite ir sumalkite per mėsmalę 2 kartus.
  3. Sumaltą kepenų masę dėkite į smulkintuvą, taip pat įdėkite minkštą sviestą, prieskonius ir supilkite konjaką. Viską plakite iki vientisos purios masės.
  4. Pilkite šaltą grietinėlę ir dar paplakite 1-2 min.
  5. Paruoštą masę sudėkite į formą ir kepkite 180 * C temperatūroje 10-15 min. vis pamaišant. Šios gaminimo dalies nepraleiskite, nes tik pakepus pajausite nuostabų šio pašteto skonį.
  6. Tuomet iškepusį paštetą atvėsinkite. Paviršių išlyginkite ir užpilkite tirpintu sviestu. Galite pabarstyti žalumynais arba spanguolėmis. Tinka čiobreliai.
  7. Paštetui sustingus raikykite jį šiltu ir sausu peiliu. Tobulai tiks su pracūzišku batonu ir saldžiarūgščiais marmeladais. Skanaus!

     Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą