Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Sumuštinukai su antienos paštetu ir kriaušėmis
ingredientai
150 g. Lapino puota antienos paštetas
1 vnt. Prancūziškas batonas
Marinuotiems svogūnams:
1 vnt. Raudonasis svogūnas
Šlakelis Citrinos sultys
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Cukrus
1 a.š. Smulkintos petražolės
Kriaušėms:
Keletas Kriaušės
Pagal poreikį Lydytas sviestas
1 a.š. Medus
Šlakelis Citrinos sultys

Sumuštinukai su antienos paštetu ir kriaušėmis

30 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Batoną supjaustykite plonomis riekelėmis ir paskrudinkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje arba skrudintuvėje.
  2. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi, citrinos sultimis. Pagniaužykite svogūnus, kad suminkštėtų ir ištirptų druska su cukrumi, įmaišykite petražoles. Palaikykite pusvalandžiui marinuotis.
  3. Kriaušes nuskuskite ir specialiu skobtuku išskobkite rutuliukus. Jei skobtuko neturite, supjaustykite kriaušes kubeliais. Dėkite kriaušes į keptuvėje įkaitintą sviestą ir kepkite vartydami apie 5 minutes arba, kol jos šiek tiek suminkštės. Sudėkite medų, apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir kepkite maišydami, kol medus karamelizuosis ir kriaušės taps švelniai rusvos. Atvėsinkite.
  4. Užtepkite ant skrudintų duonos riekelių pašteto, uždėkite truputį marinuotų svogūnų, po kelis kriaušių rutuliukus, papuoškite žolelėmis. Skanaus!

        Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą