- Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais (apie 3 mm storumo). Įkaitinkite didelį prikaistuvį ant vidutinės ugnies. Supilkite aliejų ir ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus. Uždenkite prikaistuvį ir palikite 5 minutėms svogūnus kaisti, nemaišant ir neatidarinėjant prikaistuvio. Po penkių minučių prikaistuvį nudenkite, sumažinkite ugnį iki mažesnės nei vidutinė, įmaišykite 3/4 arbatinio šaukštelio druskos. Prikaistuvio nedenkite ir, vis pamaišant, kepkite svogūnus iš viso apie 45 minutes, kol ims keisti spalvą ir taps saldūs. Po pirmųjų 30 minučių kepimo įmaišykite į svogūnus balzaminio acto kremo. Troškinkite svogūnus dar apie 15 minučių, pamaišant dažniau. Įmaišykite 1 arbatinį šaukštelį medaus. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir druska, jei reikia.
- Anties krūtinėlės odelę aštriu peiliu atsargiai - nepaižeidžiant mėsos, įpjaukite įstrižais rombais, dėl to po odele esantys riebalai, kepant krūtinėlę, greičiau bei lengviau ištirps ir odelė suskrus. Dosniai padruskinkite (apie 2/3 arbatinio šaukštelio druskos - vienai krūtinėlei) ir papipirinkite krūtinėlę iš abiejų pusių, o tada dėkite ją odele žemyn į šaltą ir sausą keptuvę. Kepkite krūtinėlę ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinė ugnies apie 5-7 minutes, jos jokiais būdais nevartydami, kol odelė dailiai apskrus. Kepant labai atsargiai keletą kartų nupilkite kiek įmanoma daugiau išsiskyrusių riebalų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 C ir pašaukite keptuvę (neapvertę krūtinėlės) į orkaitę. Jei jūsų keptuvė nepritaikyta kepimui orkaitėje, perkelkite krūtinėlę į pašildytą kepimo formą odele žemyn. Kepkite apie 10-12 minučių. Nekepkite krūtinėlės ilgiau kaip 12 minučių. Kol antiena kepa, 1/2 valgomojo šaukšto medaus sumaišykite su džiovintu rozmarinu. Ištraukę iš orkaitės, krūtinėlę apverskite ir dar minutę - dvi pakepkite keptuvėje. Jokiu būdu nesmeikite krūtinėlės šakute, kad neišbėgtų mėsos sultys.
- Mentele ištraukite krūtinėlę iš keptuvės į lėkštę ir leiskite mėsai 5 min. pailsėti. Nepalikite mėsos ilsėtis ant odelės, kad ši neprarastų traškumo. Anties krūtinėlės odelę aptepkite rozmarininiu medumi.
- Tuo metu supjaustykite čiabatą riekelėmis, aptepkite riekeles anties taukais ir paskrudinkite jas keptuvėje (geriausia - rumbuotoje) iš abiejų pusių. Ant čiabatos riekelių užkraukite karamelizuotų svogūnėlių, ant viršaus uždėkite anties riekelių ir apibarstykite šviežiais rozmarinais.
Dėkojame MUKATANAS už receptą!