Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Sultingi paukštienos iešmeliai su įstabiu kruopų garnyru
ingredientai
1 šaukštelio KOTANYI maltų Kajeno paprikų
1 šaukštelio KOTANYI maltų kalendrų
1 šaukštelio KOTANYI džiovintų bazilikų
1 šaukštelio KOTANYI džiovintų mairūnų
4 skiltelių česnako
20 g imbiero
2 šaukštų JADE BRIDGE sezamų aliejaus
1 saujos jaunų porų
½ pakelio LAPINO PUOTA šviežios ančiukų filė su oda
2 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
200 g virtų GRALLA PREMIUM bulguro kruopų
½ šaukštelio žaliosios citrinos žievelės
1 saujelės laiškinių česnakų
2-3 romaninės salotos lapų
1 šaukšto KIKKOMAN padažo Yakitori
1/2 žaliosios citrinos
1 saujelės kalendrų lapelių

Sultingi paukštienos iešmeliai su įstabiu kruopų garnyru

apie 1 val.
1-2 asmenim
Gaminimas
  1. KOTANYI prieskonius sumaišykite su tarkuotu česnaku, imbieru ir JADE BRIDGE sezamų aliejumi. 
  2. Jaunus porus supjaustykite stambiais gabalėliais.
  3. LAPINO PUOTOS ančiukų filė su oda supjaustykite nedideliais kubeliais.
  4. Į prieskonių mišinį pilkite šaukštą BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus ir sudėkite pjaustytą antieną. Gerai išmaišykite ir pamarinuokite apie 30 min.
  5. Ant medinių iešmelių sluoksniuodami verkite marinuotą antieną ir pjaustytus porus.
  6. Virtas GRALLA PREMIUM bulguro kruopas pagardinkite tarkuotu česnaku, citrinos žievele ir smulkintu laiškiniu česnaku. Romanines salotas supjaustykite plonais šiaudeliais ir įmaišykite į kruopas. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
  7. Iešmelius kepkite ZYLE elektriniame grilyje įkaitintame iki 220 °C apie 3–4 min. 
  8. KIKKOMAN padažą „Yakitori“ sumaišykite su šlakeliu sezamų aliejaus ir aptepkite iškeptus iešmelius.
  9. Bulguro kruopas pašildykite ir sudėkite į lėkštę, ant viršaus dėkite glazūruotus iešmelius.
  10. Papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis ir kalendrų lapeliais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą