- Svogūnus supjaustykite stambiomis skiltelėmis, į įkaitintą keptuvę supilkite OBELIŲ sviesto skonio aliejų, sudėkite svogūnus, vyšninius pomidorus ir 2 skilteles stambiai pjaustyto česnako. Apkepkite apie 2–4 min. ir sudėkite į kepimo skardą aukštais krašteliais.
- Apelsinų ir citrinų sultis sumaišykite su SUSLAVIČIAUS pomidorų padažu „Aštrus su 5 rūšių pipirais“ ir DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemu, supilkite į kepimo skardą.
- Padažą ir daržoves pagardinkite raudonėliais, kuminu, malta kalendra, sudėkite stambiai pjaustytus ananasus, griežinėliais pjaustytus apelsinus ir kepkite orkaitėje apie 10–15 min.
- LAPINO PUOTA šviežių ančiukų filė su oda įpjaukite odelę ir kepkite odele žemyn, kepkite, kol odelė apskrus apie 2–4 min., pagardinkite druska ir pipirais. Apkepintą antieną sudėkite į skardą ant vaisių ir dar kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 10 min.
- Petražoles, likusį česnaką, ½ citrinos sulčių, 2 šaukštus aliejaus, druską ir pipirus, lengvai sutrinkite arba sumaišykite su pjaustytomis petražolėmis.
- Iškepus antieną ir vaisius apipilkite žolelių padažu ir patiekite su pupelėmis arba ryžiais.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai