Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Sultinga paukštiena šventiniam stalui
ingredientai
3 šaukštų miltų
1 šaukšto sezamų sėklų
1 šaukšto žemės riešutų
½ prieskonių mišinio Ras el hanout
1 šaukšto margarino Kepiniams
1 LAPINO PUOTA antienos filė su oda
1 šaukšto apelsinų džemo
½ stiklinės mandarinų sulčių
1 šaukšto citrinų sulčių
50 ml romo
2 šaukštų svogūnų traškučių
100 g virtų bolivinių balandų
1 šaukšto smulkintų kalendrų
Keleto lapelių mėtos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų mišinio

Sultinga paukštiena šventiniam stalui

30-60 min.
1 asmeniui
Gaminimas
  1. Miltus sumaišykite su sezamų sėklomis, smulkintais žemės riešutais, prieskoniais „Ras el hanout“, druska ir margarinu „Kepiniams“. Rankomis minkykite, kol nebeliks margarino gabaliukų.
  2. Trupinius sudėkite į nepridegančią kepimo skardą ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 190 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie 15–20 min.
  3. Aštriu peiliu įpjaukite LAPINO PUOTA antienos filė odelę ir dėkite į keptuvę. Kepkite ant nedidelės kaitros apie 7–8 min., kol odelė apskrus. Apverskite ir apkepkite iš visų pusių po 1–2 min.
  4. Į keptuvę, kurioje kepa antiena, dėkite apelsinų džemą, pilkite mandarinų, citrinų sultis ir romą. Viską pagardinkite druska ir pipirais. Patroškinkite 2 min. ir keptuvę dėkite į orkaitę įkaitintą iki 190 °C temp. Kepkite apie 10 min.
  5. Į iškepusius trupinius įmaišykite svogūnų traškučius.
  6. Į lėkštę dėkite virtas bolivines balandas, pagardintas smulkinta kalendra, ant viršaus – keptą antienos filė, barstykite keptus trupinius ir viską papuoškite mėtos lapeliais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą