Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Sultinga antiena ir labai rudeniškas jos garnyras
ingredientai
4 vnt Lapino puota šviežios ančiukų kulšelės
2 vnt didelių obuolių
2 v. š. sojos padažo
2 a. š. grūdėtų garstyčių
2 a. š. medaus
žiupsnelis druskos, pipirų
norimo kiekio perlinių kruopų
stiklinės voveraičių
1 v. š. ghee sviesto
½ didelio svogūno

Sultinga antiena ir labai rudeniškas jos garnyras

60 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Kulšeles nuplauname ir pamarinuojame su sojos padažu, medumi, garstyčiomis ir prieskoniais. Po kelių valandų jas dedame (būtinai su visu skysčiu) į kepimui skirtą maišą, nulupame ir supjaustome obuolius, dedame juos kartu. Kepame apie 25-30 minučių maiše ir po to dar 10 minučių atidarius maišą, kad apskrustų.
  2. Perlines kruopas dedame virti pagal instrukciją.
  3. Į keptuvę su išlydytu ghee sviestu beriame smulkiai pjaustytą svogūną, jį pakepame, kol suminkštės, beriame voveraites ir troškiname maždaug 10 minučių ant nedidelės ugnies. Voveraitėms iškepus, jas sumaišome su išvirtomis perlinėmis kruopomis, pagardiname prieskoniais.
  4. Anties kulšeles patiekiame kartu su perlinių kruopų ir voveraičių garnyru, apipilame padažu-tyre, kuris susidaro iš iškepusių obuolių.    

Už receptą dėkojame Lieknos bitės.

Atgal į receptų sąrašą