Anties krūtinėlę nuplauname ir gerai nusausiname. Odelę įpjauname, kad galėtų išbėgti riebalai, barstome druska, pipirais ir odele į apačią dedame į šaltą sausą keptuvę. Ijungiame ugnį.
⠀
Ir svarbus momentas!
⠀
Reikia prie mėsos NELĮSTI
⠀
Tegul ji ramiai kepa, kol riebalai išbėgs ir odelė apskrus.
Orientuojamės į 5-10min, priklausomai nuo krūtinėlės dydžio ir odelės storio.
Apverčiame. Dar 3-4 minutes kepame ant keptuvės nelendant
prie mėsos ir dedame į orkaitę (170C) 8-12min.
⠀
Jei norite vidutiniškai iškeptos 8-10min. Jei gerai iškeptos - 12 min.
⠀
Ir vėl svarbus momentas!
⠀
Išimame iš orkaites, uždengiame folija ir leidžiame 5min mėsai ramiai pailsėti.
O jau tada pjaustome ir valgome ir sukame suktinukus
⠀
P.S. Beje prie antienos labai tinka čiobreliai. Tai galit šviežio čiobrelio šakelę įdėti į keptuvę.
Už receptą dėkojame Lengva virtuvė.