- Įkaitinkite orkaitę iki 100 0C temperatūros.
- Ančiuką ištrinkite druska ir pipirais, dėkite į didelį kepimo indą, įpilkite 1 puodelį vandens ir kepkite 1 valandą.
- Po valandos kepimo temperatūrą padidinkite iki 160 0C laipsnių, į indą sudėkite skiltelėmis pjaustytus svogūnus, gvazdikėlius, čiobrelio šakeles, perlaužtą pusiau cinamono lazdelę. Kepkite 1 valandą vis palaistydami išsiskyrusiomis sultimis.
- Temperatūrą pakelkite iki 180 0C, į kepimo skardą sudėkite pusiau perpjautas, su išimtais kauliukais slyvas, kepkite dar 30 minučių.
- Iškeptą antį pjaustykite po 10 minučių, kad mažiau ištekėtų sulčių ir antis būtų sultingesnė. Skanaus!
Dėkojame Forellesreceptai.lt už receptą!