Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Sriuba iš vakar keptos anties
ingredientai
Pagal poreikį Lapino puota kepto ančiuko likučiai
1 vnt. Morkos (didelė)
Sauja Ryžiai ar perlinės kruopos
500 ml. Konservuoti pomidorai
2-3 skiltelės Česnakai
2 vnt. Svogūnai
Sauja Šviežūs arba džiovinti barabykai
1 vnt. Bulvė
Pagal skonį Lauro lapai
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Prieskoninės žolelės

Sriuba iš vakar keptos anties

120 min.
2-3 porcijos
Gaminimas

Tokią sriubą galite virti iš bet kokio kepto paukščio likučių ar antienos karkasų. Viskas idealiai pavyks.

  1. Norinti išvirti gerą sultinį jį virti reikia apie 2 valandas, tad nepagailėkite laiko. Į puodą sudėkite antienos mėsą, ir kaulus (kauliukus susmulkinkite, bus skanesnis sultinys), 2 lauro lapelius, keletą žirniukų kvapniųjų pipirų, nepjaustytą morką, 2 nepjaustytas ir neluptas skilteles česnako, 1 nuplautą bet neluptą svogūną. Viską virkite ne mažiau 2 valandų.
  2. Vėliau viską nusunkite, nuo kauliukų nurinkite mėsą, supjaustykite morką.
  3. Sultinį supilkite į kitą puodą kur virsite sriubą.
  4. Sudėkite likusius susmulkintus ingredientus ir virkite kol viskas išvirs.
  5. Baravykai sriubai suteiks nepaprasto aromato, o antiena prabangos skonį. Pagardinkite viską šaukštu grietine (jei nebus per riebu) ir šviežiomis petražolėmis. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą