2 pakuotės (2 x 340 g) | Lapino Puota Švž. Antienos kulšelių mėsos (troškinti, kepti) |
2 puodeliai | Smulkintų svogūnų, saliero ir morkų mišinys |
2 a.š. | Džiovintas bazilikas |
2 a.š. | Itališkų prieskonių mišinys |
1 a.š. | Paukštienos prieskoniai |
1 a.š. | Druska |
4 puodeliai | Vištienos sultinys |
2 v.š. | Kukurūzų krakmolas ištirpintas 2 v.š. vandenyje |
350 ml | Sutirštintas pienas |
450 g | Bulvės (supjaustytos kubeliais) |
6 skiltelės | Šoninė |
2-3 vnt. (skiltelės) | Česnakai |
145 g | Špinatai |
300 g | Konservuotos baltos pupelės |
1. Į puodą sudėkite antienos gabaliukus, smulkintą svogūno, saliero ir morkų mišinį, itališkus prieskonius, vištienos prieskonius, druską ir supilkite vištienos sultinį. Viską sumaišome ir verdame ant aukštos kaitros apie 4-5 valandas.2. Likus virti apie 1 valandai, į puodą supilame kukurūzų krakmolą (sumaišytą su vandeniu), sutirštintą pieną, pupeles ir bulves supjaustytas kubeliais. Uždengiame puodą ir verdamą likusį laiką.3. Šoninę susmulkiname smulkiais gabaliukais ir apkepame keptuvėme kol pasidaro traškūs. Apkepus išimame ir sudedame ant popierinio rankšluosčio lakšto, kad nutekėtų riebalai. Tuomet į keptuvę sudedame česnako smulkintas skilteles ir špinatus, apkepame apie 1 minutę. Nuimame nuo kaitros ir sudedame į špinatus apskrudusią šoninę. Viską sumaišome.4. Į sriubos puodą sudedame špinatų ir šoninės mišinį ir sumaišome. Esant poreikiui jei sriuba sutirštėjus galite įpilti pagal poreikį vandens (tuo atveju įdėkite dar druskos ir pipirų).