500 g | Lapino puotos anties krūtinėlė su oda |
žiupsnelis | pipirų mišinio |
žiupsnelis | druskos |
pakuotė | Little Gem salotų |
1 vnt. | ilgavaisis agurkas |
5 vnt. | morkos |
pundukas | šv. svogūnų laiškų |
20 g | šv.krapų |
Padažui: | |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
2 a.š. | ryžių acto |
3 v.š. | sojų padažo |
1 v.š. | medaus |
2 skiltelė | česnako |
1 v.š. | sezamo sėklų |
1. Morkas sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais. Šiaudeliais supjaustykite agurką. Susmulkinkite žalumynus.
2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, įspauskite česnaką. Galite įdėti pipirų arba čili miltelių. Viskas pagal jūsų poreikius.
3. Ant morkų supilkite paruoštą padažą ir leiskite pastovėti.
4. Ančių krūtinėlių odelę aštriu peiliu ,įpjaukite įstrižai rombais ir apibarstykite druska ir pipirais. Palikite pastovėti kambario temperatūroje.
5. Įkaitinkite sausą storapadę keptuvę ir dėkite antieną odele žemyn. Kepkite 6-7 min. kol odelės apskrus. Verskite ir kitą pusę kepkite dar 3 minutes.T oliau dėkite į 200 * C įkaitintą orkaitę , odele į viršų ir kepkite 5-6 min. Pilnai iškepusiai mėsai prireiks apie 10 min.Išimkite iš orkaitės, uždengite ir duokite kelias minutes pailsėti. Supjaustykite griežinėliais.
6 .Nuo morkų nupilkite susidariusį padažą. Supilkite padažą į nedidelį indelį, bus patiekimui.
7. Į pasiriktą didelę lėkštę ratu dėliokite salotų lapus. Į kiekvieną salotų šaukštelį dėkite antienos griežinėlių, morkų, agurkų , barstykite žalumynais ir palaistykite padažu. Taip pat galite salotas apipilti mėgstamu padažu. Labai skanu