Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Spalvingas salotų užkandis su anties krūtinėle
ingredientai
500 g Lapino puotos anties krūtinėlė su oda
žiupsnelis pipirų mišinio
žiupsnelis druskos
pakuotė Little Gem salotų
1 vnt. ilgavaisis agurkas
5 vnt. morkos
pundukas šv. svogūnų laiškų
20 g šv.krapų
Padažui:
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. ryžių acto
3 v.š. sojų padažo
1 v.š. medaus
2 skiltelė česnako
1 v.š. sezamo sėklų

Spalvingas salotų užkandis su anties krūtinėle

60 min.
6-8 porcijos
Gaminimas

1. Morkas sutarkuokite  arba supjaustykite šiaudeliais. Šiaudeliais supjaustykite agurką. Susmulkinkite žalumynus.
2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, įspauskite česnaką. Galite įdėti pipirų arba čili miltelių. Viskas pagal jūsų poreikius.
3. Ant morkų supilkite paruoštą padažą ir leiskite  pastovėti.
4. Ančių krūtinėlių odelę aštriu peiliu ,įpjaukite įstrižai rombais ir apibarstykite druska ir pipirais.  Palikite pastovėti kambario temperatūroje.
5. Įkaitinkite sausą storapadę keptuvę ir dėkite antieną odele žemyn. Kepkite 6-7 min. kol odelės apskrus. Verskite  ir kitą pusę kepkite dar  3 minutes.T oliau dėkite  į 200 * C įkaitintą orkaitę , odele į viršų ir kepkite  5-6 min. Pilnai iškepusiai mėsai prireiks apie 10 min.Išimkite iš orkaitės, uždengite  ir duokite  kelias minutes pailsėti. Supjaustykite griežinėliais.
6 .Nuo morkų nupilkite  susidariusį padažą. Supilkite padažą į nedidelį indelį, bus patiekimui.
7. Į pasiriktą didelę lėkštę ratu dėliokite salotų lapus. Į kiekvieną salotų šaukštelį dėkite antienos griežinėlių, morkų, agurkų , barstykite žalumynais ir palaistykite padažu. Taip pat galite salotas apipilti mėgstamu padažu. Labai skanu

Atgal į receptų sąrašą