Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Sotusis antienos troškinys-sriuba
ingredientai
680 g LAPINO PUOTOS ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
1 vid. dydžio svogūno
2 morkų
2 raudonųjų paprikų
2-3 bulvių
40 g sviesto
1 v.š. miltų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų
50 ml baltojo vyno
150 ml perlinių kruopų
1 l sultinio
400 g konservuotų savo sultyse luptų pomidorų

Sotusis antienos troškinys-sriuba

80 min.
4 porcijos
Gaminimas

Jaukus ir apgaubiantis šiluma troškinys, tikras hygge maistas – jausmas, kuris suteikia šilumos ir namų pajautimą. Toks, kaip iš vaikystės.  

 

  1. Svogūną ir morkas supjaustykite nedideliais gabaliukais. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Nuluptas bulves supjaustykite gana stambiais gabaliukais.
  2. Troškintuve apkepkite svogūną ir morkas su sviestu ir saldžiosiomis bei aitriosiomis paprikomis.
  3. Į maišelį suberkite miltus, įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsą (troškinti, kepti) ir pakratykite. Suberkite prie daržovių ir apkepkite iki gražios auksinės spalvos.
  4. Supilkite vyną ir išgarinkite, suberkite perlines kruopas, ant viršaus sudėkite bulves ir paprikas. Supilkite sultinį ir smulkintus pomidorus su visu skysčiu. Uždenkite ir troškinkite, nustatę mažą kaitrą, apie valandą. Reikalui esant, papildykite skysčių.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą