500 g | antienos krūtinėlės filė, bet galite naudoti ir kulšelių mėsą |
1 | svogūnas |
3 skiltelės | česnako |
2 | morkos |
450 g | raugintų kopūstų |
1/2 stiklinės | alaus |
kelios | džiovintos slyvos |
alyvuogių aliejaus | |
pagal skonį | druskos ir pipirų |
Antieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais ir pakepiname keptuvėje su aliejumi. Iškepusią mėsą atidedame į šoną.
Toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus, dedame tarkuotas morkas ir kepiname,kol suminkštės. Sudedame džiovintas slyvas,kopūstus, beriame druską, pipirus ir užpilame alumi. Patroškiname kelias minutes. Visa šį turinį sudėkite į puodą ar kepimo indą, dėkite antiena ir uždengus dėkite į orkaitę 200C apie 1 val.
Skanaus.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Samčio užrašams.