2x340 g | Lapino puotos Šviežių ančių kulšelių mėsos ( troškinti,kepti) |
200 g | perlinių kruopų |
4 vnt | bulvės |
2 vnt | morkos |
1 vnt | svogūnas |
3 skiltelės | česnako |
2 v.š. | raudonojo pesto padažo arba pomidorų padažo |
žiupsnelis | druskos,pipirų,lauro lapų |
1.Jeigu naudosite paprastas perlines kruopas,jas mirkykite vandenyje per naktį. Naudokite greito paruošimo kruopas iš virimo maišelių.
2.Mėsą apkepkite keptuvėje ir dėkite į storapadį špižinį puodą.
3.Morkas supjaustykite stambiais gabaliukais,svogūną pasmulkinkite ,bet ne per daug.Į keptuvę įpilkite šiek tiek riebalų ir pakepinkite.
4.Ant mėsos dėkite kepintas daržoves,pabarstykite prieskoniais,dėkite lauro lapus,česnako skilteles ir padažą.
5.Toliau dėkite nuvalytas ir supjaustytas bulves , iš maišelių išpilkite perlines kruopas.
6.Lengvai permaišykite ,užpilkite karštu vandeniu ir dėkite į 180 * C įkaitintą orkaitę troškintis apie 1-1,5 val. Stebėkite kada vanduo susigers ir kruopos išbrinks.
Prieš patiekiant dar kartą permaišykite.
Skanių akimirkų !!!
Už receptą dėkojame skanu, gražu ir su meile....Rita