Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Slyvų ir paukštienos kepsnys
ingredientai
3-4 slyvų
4 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio aliejaus
Žiupsnelio DANSUKKER tamsaus cukraus Muskovado
½ stiklinės VORUTA nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno
2–3 skiltelių PERGALĖ juodojo šokolado
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
3–4 skiltelių česnako
1 saujos špinatų
1 šaukšto KIKKOMAN padažo Ponzu
220 g LAPINO PUOTA šviežios ančiukų filė su oda
100 g VILNIUS margarino Kepiniams
225 g miltų
žiupsnelio KOTANYI druskos
100 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
Šlakelio kiaušinio plakinio
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

Slyvų ir paukštienos kepsnys

apie 2 val.
3–4 asm.
Gaminimas
  1. Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite griežinėliais.
  2. ZYLE keptuvėje įkaitinkite 1–2 šaukštus OBELIŲ sviesto skonio aliejaus ir apkepinkite smulkintas slyvas.
  3. Sudėkite DANSUKKER tamsų cukrų „Muskovado“ ir užpilkite VORUTA nealkoholiniu raudonuoju vaisių ir (ar) uogų vynu. Nugarinkite vyną ir sudėkite PERGALĖ juodąjį šokoladą.  
  4. Viską pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu.
  5. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 1–2 šaukštus aliejaus ir sudėkite smulkintas česnako skilteles. Pakepkite apie 1–2 min. ir dėkite špinatus.
  6. Užpilkite KIKKOMAN padažu „Ponzu“. Patroškinkite 2 min.
  7. Nuo LAPINO PUOTA šviežios ančiukų filė su oda nuimkite odelę.
  8. Antieną apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
  9. Virtuviniu smulkintuvu susmulkinkite VILNIUS margariną „Kepiniams“, miltus ir KOTANYI druską. Užpilkite labai šaltu TICHĖ natūraliu negazuotu mineraliniu vandeniu ir išminkykite iki vientisos konsistencijos.
  10. Tešlą laikykite šaldytuve 1 val. prieš gaminant. Tada iškočiokite kočėlu.
  11. Ant tešlos dėkite kepintus špinatus, apkeptą antienos filė ir slyvų padažą.
  12. Tešlą užlenkite ir dėkite į kepimo skardą.
  13. Pyragą patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska.
  14. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 12 min., arba tol, kol vidinė temperatūra pasieks 55 °C temp.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą